Fókuszban az energiahatékonyság és az épületenergetika

CEP Clean Energy & Passive House Expo – 2011. október 19-20.

Az Európai Unióban kiemelten kezelik az energiahatékonysággal összefüggő kérdéseket, így az épületenergetikával kapcsolatos követelmények szigorodtak az elmúlt időszakban. A direktívák szerint 2018-tól a közintézményeknek alacsony energiafogyasztásúaknak kell lenniük, 2020-tól pedig valamennyi új épületnek a közel nullenergiás körbe kell tartoznia. A cél, hogy az épületek energiafelhasználása jelentősen csökkenjen, ugyanakkor növekedjen a megújuló energiák – nap, szél, földhő – használata. Ezáltal jelentősen nőhet az épületenergetikai felújítások száma, és erősödhet a megújuló energiák piaca. Ma a Magyarországon felhasznált összes energia 40%-át az épületeinkben használjuk el (ennek egyharmadát a nem lakáscélú ingatlanok – irodák, gyárak, iskolák, kórházak – adják), s ennek mintegy kétharmada a fűtés és a hűtés számlájára írható. Az épületek fűtése az egyik legnagyobb CO2 kibocsátó.
Az előírt Európai Uniós célok teljesítéséhez kapcsolódó témakörökkel foglalkozik az október 19-20-án harmadik alkalommal megrendezésre kerülő CEP® Clean Energy & Passive House Expo. A rendezvény a város szívében található Material Event Centerben (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 54-58.) kerül megrendezésre, mely alapkoncepciója “az építkezéshez és lakberendezéshez mindent egy helyen megtalál”, vagyis mindent, amire a pincétől a padlásig egy épületben szükség lehet.

 

A kiállítás fő témái 2011-ben:
– épületek energiahatékony építése, felújítása
– zéró energiafelhasználású és alacsony energiájú házak
– passzív házak, felújítás passzívház komponensekkel
– intelligens épületek, épületautomatizáció, smart metering, smart grid
– energiaracionalizálás az épületekben, facility management (irodaépületek, ipari parkok, kereskedelemi hálózatok) – ÚJ TÉMA
– energiatanácsadás, finanszírozás és az új támogatási rendszerek

 

A rendezvény fővédnöki tisztét nagy örömünkre ismét Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyi államtitkára tölti be.  Szakmai partnerek: A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan idén is szorosan együttműködik meghatározó szakmai szervezettekkel – többek között az Építési Vállalkozók Országos Szövetségével, a Magyar Mérnöki Kamarával, a Magyar a Passzívház Szövetséggel, a Magyar Építőanyagipari Szövetséggel, a Magyar Épületgépészek Szövetségével, a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesülettel.

 
Tájékozódjon a  2010-es CEP® statisztikai adatairól! Legyen Ön is a nagy sikerű CEP® Clean Energy & Passive House Expo kiállítója 2011-ben és kérje kötelezettségektől mentes ajánlatunkat még ma!

2010-ben kiállítóink voltak többek között:
Bauland, NILAN, Aereco, Jüllich Glas, STO, ELMŰ, Thomaholz, MAICO, Honeywell, HERZ, Uponor, Stiebel Eltron, Bachl, BOSCH, Aeroventil, Masterplast, Zubadan képviselet, Nikecell, HELLA Árnyékolástechnika, Climalife, Klíma Áruház, Knauf, Labaro, EATON-Kapsch stb.

 
2010-es kiállítóink listáját megtekinthetik honlapunkon. Kérjük, küldje el konferenciákra vonatkozó témajavaslatait a letölthető kérdőív segítségével. Mondja el nekünk, mit nézne meg szívesen a kiállításon, miről tájékozódna leginkább! Melyek azok az új szakmai, mérnöki témák, amelyekről szívesen meghallgatna egy konferenciát? Javaslatait a kiállításra szóló ingyenes belépőjeggyel háláljuk meg! További információt talál a kiállítás tematikájáról a www.cep-expo.hu weboldalon.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.