Fénykorona a 2 milliárd forintos fejlesztésen

A közelmúltban átadott békéscsabai Szent István tér (Főtér) díszvilágításának felkapcsolása nem csak a karácsonyi vásárra, hanem a város főterének két éve zajló rekonstrukciójára is feltette a koronát Békéscsabán. Vantara Gyula polgármester az adventi vásár és a tér ünnepélyes átadása kapcsán emlékeztetett rá, hogy a közel kétmilliárd forintos projekt megvalósításával a tér végre olyan lett, mint a száz évvel ezelőtti képeslapokon.

Az advent alkalmából a város büszkeségének számító tér fáit és a pergoláit, valamint egy hatalmas, hétméteres ezüstfenyőt díszítettek fel a Blachere Illumination Hungary szakemberei ledes díszvilágítással.

A díszvilágítás a legmodernebb és legújabb fejlesztésű LED-technológiát képviseli, a több mint 7 km fényfüzér, 80 400 LED és több száz munkaóra eredménye – értesült az OGH Hírügynökség. A fénydekoráció gerincét képező füzérek speciális csatlakozóinak és toldóelemeinek köszönhetően a rendszer megbízható és biztonságos működésével hosszú ideig fogja szolgálni a Békéscsabai Advent fényeit, mondta el Pintye Tímea, fénydekorációt tervező és kivitelező vállalat ügyvezető igazgatója. A ragyogóbb fényt és szebb látványt ráadásul jelentős energiamegtakarítás is kíséri.

Vantara Gyula polgármester az adventi vásár és a tér ünnepélyes átadása kapcsán emlékeztetett rá, hogy a tér végre olyan lett, mint a száz évvel ezelőtti képeslapokon. Az ünnepi gondolatok után a városháza erkélyéről megszólaltak a fanfárok, majd kigyúltak a Főtér és a karácsonyi vásár gyönyörű fényei, melyben Vízkeresztig gyönyörködhetnek az arra járók.

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.