Február 14-ig lehet pályázni a “Zöld Óvoda” címre

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) megbízásából a Wekerle Sándor Alapkezelő pályázatot hirdet a “Zöld Óvoda 2011” cím elnyerésére.

Az évente meghirdetett pályázaton minden olyan belföldi óvoda részt vehet, amelynek pedagógiai programjában kiemelt helyet foglal el a környezeti nevelés, és az elmúlt három évben sikeresen valósított meg ehhez kapcsolódó tevékenységet. Cél, hogy az óvodások élményeken, tapasztalatokon keresztül ismerkedjenek meg a környezettudatos életvitellel.
Az először pályázó intézményeknek a Zöld Óvoda Kritériumrendszer 60 százalékát, a címet másodszor elnyerni kívánóknak a 80 százalékát kell teljesíteniük. Eszerint olyan feltételeknek kell megfelelniük, mint például a szelektív hulladékgyűjtés, a csoportszobák környezettudatos berendezése sok növénnyel, természetből vett díszítőelemekkel, az óvodapedagógusoknak pedig tisztában kell lenniük a fenntarthatóság fogalmával, és példát kell mutatniuk a gyerekeknek az egészséges, környezettudatos életmódra. A nyertesek három évig használhatják a “Zöld Óvoda” címet, ami ismételt pályázat útján újra megszerezhető.
A pályázatokat 2011. február 14-ig kell benyújtani, elektronikusan a Wekerle Sándor Alapkezelő oldalán és papír formában is.

Ajánlott tartalom

Vonzó célt jelenthetnek a falusi csokos településeken levő házak jövőre

Vonzó lokációnak számíthatnak jövőre az ingatlanpiacon a falusi csokos települések, három gyerek vállalásával akár 46 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a családok - közölte az ingatlan.com csütörtökön az MTI-vel.