F1-es közreműködés a leggyorsabb Jaguar fejlesztésében

A Jaguar hivatalosan is bejelentette, hogy együttműködve a F1-es Williams csapattal készülnek fejleszteni, és piacra dobni a Párizsban már bemutatott hibrid C-X75 modellt.

A Jaguar reméli, hogy együtt dolgozva a Williams csapat mérnökeivel, sikerül megalkotni az eddigi leggyorsabb Jaguar modellt, mely több mint 300 km/h-val képes hajtani, és 96 km/h-ra 3 másodperc alatt gyorsul. A hibrid, négykerék-meghajtású C-X75 elektromos meghajtással mindössze 48 kilométert képes megtenni, így csak elektromos üzemmódban nem lehet messzire menni vele, de a hibrid kezdeményezés így is értékelendő. Azért is, mert a 12 hengeres V-motorok, és például a 16 hengeres Bugatti Veyron is hasonló sebességgel képes haladni, mint a mindössze négy hengeres Jaguar modell. A Jaguar C-X75 modell fejlesztése folyamatosan zajlik, így lehetséges, hogy a 2013-ra tervezett bemutatásra külseje is változni fog.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.