Európai Madármegfigyelő Napok októberben

Szombaton rendezik meg az Európai Madármegfigyelő Napokat a cinkotai Naplás-tó mellett.

A programot a BirdLife International indította útjára 1992-ben és azóta is a madárbarátok jelentősebb eseményeként tartják számon. Az akció szakmai és közösségi célokat is szolgál, hiszen amellett, hogy információt gyűjtenek az őszi madárvonulásokról, minden évben ezrek látogatnak ki a számos magyarországi helyszín valamelyikére – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az MTI-vel.
A rendezvény egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők és a látott madarak száma alapján értékelik a részt vevő országokat és a legmagasabb számokat elérők nyernek. Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.