Alig néhány hete derült ki, hogy az amerikai székhelyű Tesla Kínában készül megnyitni a második dizájnstúdióját, vagyis ázsia lesz a második helyszín, ahol autókat tervez a Tesla.

Európában is tervez majd elektromos autókat a Tesla

Alig néhány hete derült ki, hogy az amerikai székhelyű Tesla Kínában készül megnyitni a második dizájnstúdióját, vagyis ázsia lesz a második helyszín, ahol autókat tervez a Tesla.

Elon Musk nem várt sokat, és máris elárulta, hogy hol dolgozik majd a gyártó harmadik tervezőbrigádja. Musk ugyanis bejelentette, hogy ugyanúgy, ahogyan a kínai Gigafactory 3-mal együtt is felúznának egy tervezőközpontot, a német Gigafactory 4 mellé is érkezhet egy ugyanilyen létesítmény Berlin mellé, írta a teslasok.hu. A Tesla jelenleg csak és kizárólag Kaliforniában tervezi az autóit, illetve a gyártás döntő többsége is az Egyesült Államokban történik. Utóbbin igyekeznek változtatni, hiszen a Kínát ellátó harmadik Gigafactory már beindult, a negyedik, Berlin mellé tervezett üzem építését pedig 2021-ben fejezné be a Tesla. A gyártást tehát már elkezdte szétszórni a világban a Tesla, a később érkező tervezőközpontok pedig gondoskodnak majd róla, hogy a különböző piacok megkapják az ottani igényekre szabott modelleket. A kínai csapattal a helyi autóipari és művészeti trendeket csempésznék egy új modellbe, és vélhetően ugyanez lenne a cél az európai központtal is. Ráadásul a Tesla így magához csábíthatná azokat az itteni szakembereket is, akik bár dolgoznának az amerikai gyártónak, de nem szeretnének az Egyesült Államokba költözni emiatt. Így számíthatunk rá, hogy ha megnyílik az európai dizájnstúdió, akkor az amerikai gyártó még több szakembert lesz képes elcsábítani a nagymúltú német gyártóktól.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.