Európa legnagyobb lítiumos akkumulátora

Végéhez közeledik Európa legnagyobb lítiumos akkumulátorának kísérleti szakasza. Az angliai Bedfordshire-ben, három ipari partner–az S&C Electric Europe, a Samsung SDI, és Younicos – megtervezett egy megatároló létesítményt, amely a lítium ionjainak technológiáját alkalmazza.

Rendszerével szemben az egész öreg kontinensen valószínűleg nem lesz rivális. Ily módon az Egyesült Királyság, kényszerből, belépett, a megújuló energia termelők számára annyira szükséges, energia tárolás fejlesztéséért folytatott versenybe, amelynek technológiája ma még gyerekcipőben jár. Átalakítani a háztartási kisgépek tároló berendezéseit, a megszámlálhatatlan variációk miatt, óriási kihívás lesz.

A brit terv közvetlenül integrálódik a Leighton Buzzard-i alállomáshoz, amely ellátja mind a frekvencia szabályozását, mind az elektromos töltés mozgatását; részleteiben egy teljesen automatizált, 6-10 MW os mangán-lítium akkumulátort fognak telepíteni, amely befogadja és továbbítja az energiát és kielégíti a hálózat igényeit.

A cél az, hogy megvalósítsanak és kikísérletezzenek egy sor olyan technikai és kereskedelmi újítást, amelyek megkönnyítik egy hatékonyabb és gazdaságosabb tárolási rendszer elfogadtatását. Eltérően egyéb, tárolással kapcsolatos projektektől, ez a kezdeményezés bemutatni szándékozik az energia tárolásának képességét az elektromos rendszer több területén, az elosztó hálózat határain kívül is, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Naperőmű épül Nagykátán, 1200 darab napelemet telepítenek

630 kilowattpeakes naperőművet épít a Photon Energy Nagykátán.