Északnyugaton 20 cm friss hó eshet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható havazás miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére. Ez azt jelenti, hogy 24 óra alatt húsz centiméternél is több friss hó várható.

Az Útinform kedd reggeli jelentése szerint a Dunántúl több megyéjében is havazik, egyes dél-dunántúli megyékben pedig ónos esőre kell számítani, ráadásul Pest megye nyugati részén – Perbál, Tinnye, Budakeszi és Telki környékén – a nagy erejű szél hóátfúvásokat okoz. A korábbi havazás miatt még letaposott havas a mellékutak többsége a Mátrában, Eger, Nyékládháza, Edelény és Sátoraljaújhely körzetében. Putnoknál jeges, Nyíregyháza és Balassagyarmat körzetében deres az alsóbbrendű utak egy része. A Magyar Közút több mint kétszáz munkagéppel takarítja az utakat.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.