Energiahatékonysági Beruházások Önkormányzatoknál – Harmadikfeles finanszírozás ESCO-k Magyarországon

Egyre több önkormányzat ismeri fel a hatékony energiagazdálkodás jelentőségét, melynek segítségével nem csupán pénzt takaríthat meg, de függetlenebbé válhat, tisztább és élhetőbb környezetet biztosíthat a lakóinak, és hozzájárulhat a klímaváltozás mérsékléséhez is.

A rendezvény időpontja: 2013. március 19. 9:00 – 16:30

A rendezvény helyszíne: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „K” épület 210, 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3-9.

Szervezők:
Energy Cities, www.energy-cities.eu
Magyar Urbanisztikai Tudásközpont NKft. (MUT NKft.), www.mut.hu
Magyar Energiahatékonysági Intézet Kft. (MEHI), www.mehi.hu
az Európai Bizottság támogatásával, a ManagEnergy kezdeményezés útján.

Részletes program letöltése itt.

Magyarországon ma, a Covenant of Mayors (www.eumayors.eu), vagy Polgármesterek Szövetsége aláírójaként 16 önkormányzat kötelezte el magát e célok mellett, melyekkel egyben hozzájárul az Európai Unió klíma és energetikai célkitűzéseihez is. A Covenant aláírói egy Fenntartható Energia Akcióterv (SEAP) elkészítését és megvalósítását vállalják. Az 1 napos műhelymunka keretében elsősorban az akciótervekben foglalt energiahatékonysági és megújuló energia projektek finanszírozásával foglalkozunk. A hazai és EU-s finanszírozási lehetőségek áttekintésén túl, elsősorban az önkormányzati büdzsét kímélő, harmadik feles, ESCO-s beruházások lehetőségeit, feltételeit és korlátait kívánjuk áttekinteni; ötleteket, ismereteket és eszközöket biztosítva önkormányzati, regionális és országos döntéshozók számára.

A műhelymunka kedvezményes regisztrációs díja a Polgármesterek Szövetségét aláíró önkormányzatok számára bruttó 2500,- Ft, önkormányzatoknak 5000,- Ft, egyéb résztvevőknek 10000,- Ft, amelynek befizetése biztosítja a konferencia előadásain, továbbá az ebéden való részvételt.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze a mut@mut.hu e-mail címen, az itt elérhető regisztrációs lap visszaküldésével 2013. március 15-ig. Kérjük, a ÁFA-s számla igényét a pontos adatokkal tüntesse fel! A képzésen való részvételt a regisztrációs díj befizetése után igazoljuk vissza. Az összeget az alábbi bankszámlaszámra várjuk 2013. március 15-ig, a közleményben kérjük, szerepeltesse, hogy „managenergy”.

Számlatulajdonos neve: Magyar Urbanisztikai Tudásközpont NKft.
Pénzintézet: OTP
Számlaszám: 11709002 -20603557
IBAN: HU841170 9002 2060 3557 00000000
Megtisztelő megjelenésére feltétlenül számítunk!
További információért kérjük, forduljon Szabó Gyöngyvérhez (MUT NKFt) a mut@mut.hu e-mail címen.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.