Emberölési kísérlet ügyben segíthet a Teslák önvédelmi rendszere

A Teslák Sentry Mode-jának segítségével találná meg egy gyilkossági kísérlet elkövetőjét a norvég rendőrség – írja az electrek amerikai villanyautós szakportál.

A hír szerint vasárnap este egy ismeretlen elkövető megpróbálta felgyújtani Sanderfjord város polgármesterének házát, melyet a helyi rendőrség emberölési kísérletként kategorizál, írta a teslasok.hu. Mivel Norvégiában alapvetően nagy piaci részesedéssel rendelkezik a Tesla, illetve a polgármester házának környékén sok ilyen típusú autó parkol, a rendőrség bízik benne, hogy valamelyik autó Sentry Mode-ja rögzítette azt, ahogyan az elkövető menekül a helyszínről. A Sentry Mode a Teslák „önvédelmi rendszere”, ami első sorban úgy hivatott megvédeni a parkoló autót a vandáloktól és betörőktől, hogy amikor valaki közel lép az autóhoz, akkor az automatikusan elkezdi rögzíteni a környezetét az Autopilot külső kameráin keresztül. A Sentry Mode a múltban már jónéhányszor bizonyította hatékonyságát, hiszen nem egy példa volt már rá, amikor egy rongálót a felvételek alapján kerített kézre a rendőrség.A mostani viszont az első eset, hogy a rendőrség egy, a Tesla autóitól független bűncselekménynél kéri a teslások segítségét. Arra, hogy így sikerül azonosítani az emberölési kísérlet elkövetőjét, nincs garancia, de meglepő, hogy a bűnüldözők most először ilyen módszerrel igyekeznek elkapni egy bűnözőt. Ahogyan kiderült, a rendőrség figyelemmel követi a Teslák fejlődését, és így tisztában van vele, hogy milyen képességekkel bírnak az amerikai villanyautók a legnagyobb európai piacukon.

kép: teslarati.com

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.