Elon Musk bemutatta a világ leghatékonyabb lakossági napelemét

Ugyan méregdrágán akár 40 százalékos hatékonysággal működő napelemeket is lehet csinálni (például a Nemzetközi Űrállomásnak), lakossági szinten inkább a 10-15 százalék a megszokott csúcsteljesítmény.

Ezt fejelte meg az amerikai SunCity vállalat új bejelentése, ami egy 22,04 százalékos valós szituációkban mért csúcsteljesítményt ad. A konstrukciót lakossági háztetőkre szánják, az ára is így alakul majd (erről pontos infók egyenlőre nincsenek), de az ígéret szerint amint 2017-ben beindul a cég új, egy gigawattosként emlegetett gyára, napi tízezer ilyen panelt köp majd ki a futószalag. Mivel a SunCity az USA legnagyobb napelemgyártója, és a történetben Musk neve is felmerül, bízhatunk benne, hogy ezúttal tényleg valódi megoldás születik majd, nem úgy, mint sok más napelemes forradalom esetében, amikről az évek alatt hallottunk.

forrás: androbit.net

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.