Előbb jön ki az elektromos verzió, mint a benzines?

A legújabb Brammo motorokról már régóta nem lehetett hallani. Egész pontosan 2 évet kellett friss hírekre várni az első tervek megjelenése óta, de megérte: a közelmúltban végre nyilvánosságra hozták a Brammo Empulse és Empulse R modellek megjelenési dátumát.

Ami azonban meglepő, hogy az elektromos és károsanyag-mentes Empulse R hamarabb lesz kapható, mint benzines változata. A gyártó szerint mind a Brammo Empulse és Empulse R egy 10,2 kW-os lítium akkumulátorral felszerelt, és hat sebesség fokozatba lehet kapcsolni. Ami különválasztja az Empulse R-t a benzines verziótól, az az állítható felfüggesztés, a szénszálas szerkezet használata a műanyag helyett, például a sárvédő esetében. Mindkét modell 160 km/órás sebességgel képes száguldani az utakon, és az elektromos Empulse R akár 195 kilométer megtételét is bírja a városban. Egy 2-es szintű J1772-es töltőberendezéssel az elektromos változat 3,5 óra alatt 0%-ról teljesen feltöltődik, és otthoni áramkörből is feltölthető, habár az már 8 óráig tart.

brammo empulse

A legfrissebb adatok szerint, a Brammo Empulse R már idén júniusban megrendelhető lesz, a gyártás pedig júliusban veszi kezdetét. A nem elektromos Brammo Empulse ehhez képest csak 2013 januárjában lesz megvásárolható, azonban vételára alacsonyabb is lesz, mint az Empulse R-ré: az átlagos modell 16.995 dollárba (közel 3,8 millió forintba), míg az elektromos járgány 18.995 dolláros (kb. 4,25 millió forintos) áron kerül forgalomba.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. 3.8 millió nem nagy összeg ezért a csodáért. Reméljük, jövő nyáron már idehaza is kapható lesz.

    Üdv, hasznostermekek.eu