Partneri szerződést kötött egymással az ausztrál Quantas légitársaság és a Tesla, amire egy látványos videóval szeretnék felhívni a figyelmet.

Elfogytak az autók, most már repülő ellen gyorsulgat a Tesla Model S – videó

Partneri szerződést kötött egymással az ausztrál Quantas légitársaság és a Tesla, amire egy látványos videóval szeretnék felhívni a figyelmet.

Mióta a Tesla elérhetővé tette a Model S P90D-ben a „Ludicrous” vagyis nevetséges gyorsulási módot, olyan sok sportkocsi, motor és egyéb jármű ellen láthattuk megmérkőzni, hogy azt gondoltuk nem lehet már újat mutatni a témában. Úgy tűnik azonban, hogy tévedtünk, hiszen az elektromos limuzin ezúttal a Quantas légitársaság Boeing 737-es utasszállító repülőgépe ellen állt ki egy gyorsulási versenyre a ­Melbourne-közeli Avalon reptér kifutóján.

A szokatlan verseny apropója egyébként a Quantas és a Tesla közötti partneri szerződés volt, melynek hozományaként többek közt gyorstöltőkkel látják el a legforgalmasabb ausztrál reptereket, hogy az autó töltődni tudjon, amíg a tulajdonos úton van.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.