Elfogyott a Tesla egyik versenytársának a pénze

A Faraday Future új modelljének bemutatása késhet, miután a napokban leállították a cég Las Vegas-i gyárában a munkát, “tőke és erőforrás” hiányában.

A Financial Times a cég korábbi alkalmazottaira hivatkozva azt írta, a 2017-es tervezett bemutató lehetetlen. A Faraday januárra tervezete, a piacon csak tesla gyilkosként” emlegetett modell bemutóját, a Las Vegas-i elektronikai shown. Az 1 milliárd dolláros beruházással épített gyár leállítása azonban azt jelenti, nem lesz hol autókat építenie a tervezett időpontig a kínai tulajdonban álló társaságnak. A gyárat áprilisban nyitották meg, akkor Nevada kormányzója az állam számára “új kezdetről” beszélt. A főtulajdonos, Jia Yueting egy levélben azt írta az alkalmazottaknak, hogy túlvállalták magukat, miközben a tőke és erőforrás lehetőségek korlátozottak. Időközben néhány felsővezető távozásáról is beszámoltak amerikai lapok, amit a Faraday részben megerősített, de arrópl beszélt ők új kihívásokat találtak az életükben.

A részben kínai tulajdonban álló startup volt az egyik komoly kihívója a Teslának, az elektromos luxuslimzinok piacán, komoly tervekkel és reményekkel, most azonban úgy tűnik – írják elemzők -, hogy Elon Musk egyelőre nyugodt lehet, a Faraday nem jelent komoly veszélyt belátható időn belül az időközben otthoni napelem rendszereket is építő és értékesítő birodalmára, írja az energiainfo.hu.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.