Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Életbe lépett Európa egyik legszigorúbb dohányzásellenes törvénye

Életbe lépett Európa egyik legszigorúbb dohányzásellenes törvénye

Spanyolországban életbe lépett Európa egyik legszigorúbb dohányzásellenes törvénye, amely szerint nem lehet rágyújtani egyetlen bárban, étteremben, kórházban, játszótéren sem, sőt a dél-európai országban a televízióban sem mutathatnak dohányzó embereket.

Bevezették Európa egyik legszigorúbb dohányzásellenes intézkedését Spanyolországban – írja a BBC. Január 1-jétől tilos rágyújtani az éttermekben, bárokban, kórházakban és környékükön, valamint játszótereken és azok közelében. A törvény szerint a televízióban is tilos füstölő embereket mutatni.
A most életbe lépett törvény a 2006-os szigorítása, négy éve csak a munkahelyeken tiltották meg a dohányzást, és akkor még az éttermek tulajdonosait arra kötelezték, hogy alakítsanak ki füstmentes tereket. Spanyolországban nagy kávéházi és éttermi kultúra van, és a bártulajdonosok azon aggódnak, hogy a törvénnyel visszaesik majd a forgalmuk. A megkérdezettek körülbelül tíz százalékos forgalomcsökkenéssel számolnak. Az orvosok azonban üdvözlik a szigorítást, mivel adataik szerint naponta százhatvan ember hal meg a dohányzás okozta betegségekben.

Ajánlott tartalom

Veszélyeztetett állatok védelmére vásárol meg egy birtokot Új-Dél-Wales

Új-Dél-Wales bejelentette, hogy történelme legnagyobb magántelek-vásárlásával hoz létre nemzeti parkot veszélyeztetett állatai védelmére - írta a BBC hírportálja.