Elektromossá válik a világ egyik legismertebb motorja

A Vespa Elettrica továbbra is ugyanazt az elegáns stílust képviseli, mint a hagyományos változatok, csak épp nem belső égésű motor hajtja.

Úgy tűnik, az olaszokat is kezdi elérni az új kor szele, legalábbis ami a közlekedést illeti. A Ferrarinál a napokban jelentették be, hogy 2019-től minden autójuk hibrid hajtást kap, most pedig a Piaggio közölte, teljesen elektromos meghajtást kapnak a világon mindenhol ismert Vespa robogók. A Gizmodo szerint a nemrég leleplezett Vespa Elettrica nevű projekt végterméke ugyanolyan eleganciát sugároz, mint a jelenlegi járművek, és a kormányozhatósága is ugyanolyan. A gyártó ugyanakkor azt ígéri, sokkal olcsóbb lesz üzemeltetni ezt a változatot, ráadásul még környezetkímélő is lesz a motor. Az Elletrica valamikor 2017 második felében léphet majd piacra, kérdés ugyanakkor, hogy mennyiért. A fejlesztés ugyanis néhány ezer dollárral megemelheti majd a robogó árát, írja a hvg.hu. 

Ajánlott tartalom

Februárban csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint egy évvel ezelőtt

A februári jó időjárás miatt csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.