Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Elektromos autókat kap 90 magyar kórház
Tudj meg többet: Elektromos autó

Elektromos autókat kap 90 magyar kórház

Kormánytámogatással elektromos személyautókat vásároltak kórházaknak – jelentette be az emberi erőforrások minisztere Budapesten.

Kásler Miklós a sajtótájékoztatón elmondta, a kórházi feladatok ellátására 249 elektromos Volkswagen Golf típusú autó beszerzését bonyolították le, azok kilencven egészségügyi intézménybe kerülnek majd. A beszerzéshez hárommilliárd forint támogatást nyújtott a kormány. A miniszter közölte, az autókat telephelyek közötti közlekedésre, vér és vérkészítmények szállítására, sürgősségi szállításokra, ügyintézésre, szakemberek soron kívüli szállítására lehet majd használni. A kórházakhoz 132 töltőállomást is telepítettek, egy autó egy töltéssel kétszáz kilométert tud megtenni – ismertette. Kásler Miklós elsődleges nemzetgazdasági érdeknek nevezte, hogy Magyarország csatlakozzon az elektromos autózással generált fejlesztésekhez, és hozzátette: a kormány célja, hogy 2030-ra az állami gépkocsipark 30 százaléka elektromos meghajtású legyen.

 

Képünk illusztráció.

Ajánlott tartalom

Berlini denevérek miatt késhet a Tesla Gigafactory építése?

Egy Berlin melletti 300 hektáros területen készül felhúzni a Tesla a negyedik Gigafactory-ját, amelyben akkumulátorok és hajtásláncok mellett Model 3 és Model Y villanyautók is készülnének az európai piacra.