Elektromos töltőállomásokat telepít Kaposvár

Elektromos gépjárművek töltésére szolgáló állomások épülnek Kaposváron jövőre, a hét töltőre mintegy 30 millió forintot költenek.

A város közgyűlése csütörtöki ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat a Jedlik Ányos Terv keretében öt “A” típusú gyorstöltő telepítéséhez igényel pályázati támogatást. A berendezések a Domus Áruház melletti parkolóban, egy Ady utcai közterületi parkolóban, az Agóra előtti parkolóban, a Somogy Áruház parkolóban és a Színház Parkban kapnának helyet. A fejlesztésről szóló előterjesztésben szerepel, hogy két további, “C” típusú, 25-30 perces feltöltés lehetőségét biztosító villámtöltőt TIOP-támogatással a Nostránál és a sportcsarnoknál helyeznének üzembe. Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere az MTI-nek azt mondta: reményei szerint a hét töltőállomásból öt jövő nyárra, a többi az év végére elkészül. A politikus hangsúlyozta: ahogy a kormány, úgy Kaposvár is támogatni kívánja a környezetkímélő elektromos autók elterjedését.

A somogyi megyeszékhely élen járt a kapcsolódó rendeletek megalkotásával, ennek köszönhetően az ilyen járművek tulajdonosainak sem gépjárműadót, sem parkolási díjat nem kell fizetniük a városban – mondta el. Szita Károly hangsúlyozta: Kaposvár zöldváros, sikerült megóvnia környezetét, és olyan, környezetbarát beruházásokat megvalósítania az elmúlt időszakban, melynek eredményeként biogáz üzeműekre cserélhette régi, korszerűtlen helyi járatú buszait.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.