Elektromos töltőállomás-hálózatot építenek ki hazánkban

Az E.ON hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának részeként még az idén megkezdi az elektromos utak kiépítését Magyarországon – jelentette be Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke a Kempinski Hotel Corvinus elektromos töltőállomásainak ünnepélyes átadó-ján, ahol bemutatták az E.ON Energia új utakon elnevezésű programját. Az átadón részt vett Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere is.

„A nemzetközi E.ON csoport – a fenntartható energiagazdálkodás szellemé-ben – már évek óta számos projektet támogat sikeresen a közúti autózás által okozott károsanyag-kibocsátás mértékének csökkentése érdekében. A vállalatnál az e-autók töltésétől egészen a környezetbarát áramtermelésig számos kérdéssel foglalkoznak az e-autózás kapcsán. A technológiai háttér fejlődésének és az E.ON hazai illetve nemzetközi fejlesztéseinek köszönhe-tően a cégcsoport készen áll arra, hogy a fogyasztóknak egy jövőbe mutató, komplett szolgáltatást nyújtson Magyarországon” – nyilatkozta Kreuzer. A terveknek megfelelően az E.ON még az idén megkezdi a Budapestet Béccsel összekötő út elektromos töltőállomásokkal való felszerelését. A há-lózat kiépítésekor turisztikai szempontokat is figyelembe vesz a vállalat, ugyanis az e-autók néhány órás töltési ideje ideális alkalmat biztosíthat az utazóknak városnézésre – ezáltal segítve a hazai vendéglátást, idegenforgal-mat. Az E.ON a program konkrét megvalósítása során szorosan együttmű-ködik majd az illetékes önkormányzatokkal.

 
Az E.ON Energia új utakon elnevezésű programjának első lépése a Kempinski Hotel Corvinus által megrendelt első magyarországi E.ON elekt-romos töltőpont átadása volt. A Kempinski Hotel Corvinus úttörő szerepet vállalt azzal, hogy megrendelte az elektromos töltőállomást a szálloda szol-gáltatásainak bővítésére. A szálloda előtt két álló, egy e-autót akár 1,5 óra alatt töltő úgynevezett gyorstöltőt, a garázsban pedig három darab lassútöl-tőt helyeztek el, melyeket magyarországi forgalmazóként a Greenetik Kft. biztosít az E.ON számára. A töltőállomásokat mostantól bárki használhatja, aki elektromos járművel – e-autóval, e-robogóval és e-kerékpárral – járja az utakat. Az E.ON magyarországi értékesítési stratégiáját illetően Winkler János, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy első lépésként a nagyvállalati szektorban vezetik be az új szolgáltatásokat, mivel nagyon erős már most az ez irányú érdeklődés. Winkler szerint ezen keresztül a lakosság is nagyon gyorsan megismerkedhet majd a töltőkkel – lehetőséget biztosítva arra, hogy széles körben megbarátkozzunk ezzel az új közlekedésformával. Felelős energetikai vállalatcsoportként az E.ON az e-autózás valamennyi előnyét biztosító, komplex szolgáltatást képes nyújtani a jövőben: nemcsak töltőket értékesít, hanem technológiát biztosít, elvégzi a kivitelezést és biztosítja a folyamatos üzemeltetést és villamos energiát.

 
Az E.ON, kezdeményező szerepet vállalva, saját járműflottájába „munkába állít” elektromos járműveket, mellyel példát kíván mutatni más társaságok-nak is a környezetbarát technológia elterjesztésében. Az ünnepélyes átadón részt vett Rogán Antal, a töltőállomásnak helyet adó Belváros-Lipótváros polgármestere is, aki köszöntőjében elmondta, büszke arra, hogy Budapest V. kerülete is részt vesz a környezettudatos közlekedés népszerűsítésében. Bár jelenleg mindössze pár ezer hibrid üzemű autó van Magyarországon, az E.ON technológiai hátterével és programjával felkészült az elkövetkező évek nagy változásaira és kihívásaira, kezdetben a tölthető (plug-in) hibridek terjedésére, majd vele párhuzamosan az elektromos járművek terjedésére.

Ajánlott tartalom

A DFDS ismét 100 elektromos teherautót rendelt a Volvo Trucks-tól

A Volvo Trucks 100 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DFDS dán logisztikai vállalattól. Ezzel a legutóbbi megrendeléssel a DFDS csaknem kétszeresére növelte Volvo elektromos kamionokból álló flottáját, összesen 225 teherautóra, amely a legnagyobb elektromos nehézgépjármű-flotta Európában.