Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Elektromos luxusautót gyártana Kína is
Tudj meg többet: Elektromos autó

Elektromos luxusautót gyártana Kína is

Kína egyik legnagyobb autógyártója és tervezője egyszerre akarja felvenni a versenyt a hazai gyárakkal és az amerikai Tesla Motorsszal. Új elektromos autója olyan anyagból készül, amelyeket jachtokhoz és üzleti repülőgépekhez használnak.

A Qiantu Motors már építi a gyárat is a szénszálas vázú autóihoz Szucsou város mellett. A K5 névre keresztelt sportautót jövőre mutatják be.  Az ára 700 ezer jüan lesz, ami 106 ezer dollárnak, vagyis mai árfolyamon számítva nagyjából 29 millió forintnak felel meg. És még így is harmadannyiba kerül, mint a BMW i8-asa, amely szintén szuperkönnyű szénszálas anyagból készült.

Lu Csün vezérigazgató elismeri, hogy sokat tanultak a Tesláról és a többi elektromos autókat gyártó cégtől. Nagy teljesítményű autókat szeretnének építeni, de a meglévő gyárakban nincsen meg a szükséges technológia hozzá. Ezért kellett saját gyárat tervezni, hogy a szénszálas autók megépítéséhez legyenek megfelelő gépek.

A Tesla 3025 darab Model S és Model X autót adott el Kínában 2015 első három negyedében, de ennél sokkal nagyobb részesedést szeretnének a világ legnagyobb autópiacán. Nem lesz egyszerű, mert a kínai gyártók is tömegével gyártják már az elektromos autókat, így elég zsúfolt lesz hamarosan ez a piac. Becslések szerint 2025-re már évi hárommillió ilyen autót adnak el.

A kormányzat még támogatja is azokat a vásárlókat, akik helyi gyáraktól veszik meg elektromos autóikat.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Fából csokornyakkendő?

Megszokottá vált megjelenésünket könnyedén dobhatjuk fel a Patore' izgalmas facsokornyakkendőivel, amelyek már Magyarországon is elérhetőek.