Elektromos járművek látják el árammal az otthonokat

Képzeljük csak el, hogy megfordítjuk az áramfolyás irányát, és az elektromos autónk akkumulátoráról látjuk el árammal otthonunkat áramkimaradás esetén.

Az ehhez szükséges technológiát a SAE 2012-es Világkongresszusán mutatta be a GE a Nissannal közösen Detroitban. A konferenciát megnyitó beszédében Jeffrey R. Immelt, a GE vezérigazgatója megerősítette cége elektromos autók és a működtetésüket lehetővé tevő okoshálózati technológiák fejlesztése iránti elkötelezettségét. „Minden egyes elektromos járműbe fektetett dollárból mintegy 10 cent a GE profitja” – mondta Immelt. „Ebből is látható, hogy ez egy olyan üzleti lehetőség, amely hosszú távon hasznot hajt nekünk … Csakis olyan dolgokba ruházunk be, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hosszú távon versenyképesek lesznek, és idővel széles körben elterjednek. Úgy gondoljuk, hogy az elektromos járművekre igaz a fenti leírás.” Szavai alátámasztásaként a vezérigazgató ezt követően körbejárta a kiállítótermet, és beült egy Nissan Leafbe.

GE

A fenti videóban Immeltet láthatjuk, amint körbejárja a GE és a Nissan közös kiállítótermét, miközben Mark Little, a GE technológiai igazgatója elmondja, hogyan hozott létre a GE egy olyan otthont, amely összeköti a Wattstation elektromosjármű-töltőt a Nucleus háztartási energiafogyasztási-menedzserrel és az elektromos hálózattal. Little hozzáteszi, hogy mindez nemcsak a kiállításon létezik, hanem már a gyakorlatban is működik.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.