Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Elektromos buszokat gyárt a kínai BYD az Egyesült Államokban
Tudj meg többet: Elektromos autó

Elektromos buszokat gyárt a kínai BYD az Egyesült Államokban

Elektromos hajtású autóbuszokat fog gyártani az első kínai járműipari beruházás az Egyesült Államokban.

A kínai BYD Auto amerikai leányvállalata a BYD Motors évente ezer elektromos hajtású autóbuszt tervez gyártani Kaliforniában egy, a célra felújított üzemcsarnokban – adta hírül a Washington Post online kiadása szerdán. Long Beach város megrendelésére az első tíz darab zéró károsanyag-kibocsátású, elektromos hajtású autóbusz jövőre készül el az üzemben – közölte Stella Li, a vállalat első alelnöke a BYD Motors beruházási tervét bejelentő sajtótájékoztatón.  A BYD Motors székhelyétől, Los Angelestől 60 mérföldre keletre, a Mojave sivatagban fekvő Lancester városban létesülő üzem gyártási kapacitását két év alatt évi 50 autóbuszra, majd egy évtizeden belül évi ezer darabra tervezi növelni a BYD Motors.

Az üzem mintegy ezer alkalmazottat foglalkoztat majd. A BYD Motors a két üzemre eddig együttesen 10 millió dollárt fordított.
Az úgynevezett “plug-in”, azaz hálózatról tölthető és robbanómotorral nem rendelkező elektromos buszokat a kínai BYD konszern saját fejlesztésű akkumulátorai hajtják majd. A BYD Motors anyavállalata a BYD Co. a világ legnagyobb akkumulátor gyártó vállalata is egyben. A lítiumvasfosztfát-akkumulátorok a főként elektronikai eszközökben használt lítiumion-akkumulátoroknál kisebb energiatárolási kapacitással, de hosszabb élettartammal rendelkeznek.

Ajánlott tartalom

Nem áll meg az élet a Teslánál a koronavírus alatt sem

Akármennyire is igyekeztek elkerülni, a Teslának végül mégis be kell zárnia a fremonti autógyárát a koronavírus terjedésének hatására kialakult vészhelyzet miatt.