Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Elektromos autóbuszt dob piacra a Hyundai
Tudj meg többet: Elektromos autó

Elektromos autóbuszt dob piacra a Hyundai

A járművek értékesítése jövőre indul meg, áruk előreláthatólag 179 ezer dollár, azaz kb. 49 millió forint lesz.

Jövőre kerül kereskedelmi forgalomba a Hyundai elektromos meghajtású autóbusza, az Elec City, amelyet pénteken a dél-koreai Truck & Bus Mega Fair kiállítás és vásáron mutattak be. Az elektromos autóbuszok elterjedésének igazából már csak a töltési infrastruktúra hiányosságai szabnak határt – mondta a Hyundai haszongépjármű részlegének kutatási és fejlesztési alelnöke, Tak Yeong-duck a Yonhap hírügynökségnek a négynapos vásár megnyitóján tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Hyundai jövőre így is megkezdi az Elec City autóbuszok értékesítését, a kormány pedig az elkövetkező években a töltőállomás hálózat kiépítéséről gondoskodik, írta az energiainfo.hu.

Az Elec City autóbuszok ára előreláthatólag 200 millió von (179 ezer dollár) lesz, a mintegy 100 millió von központi kormányzati támogatással együtt. Önkormányzati támogatással a buszok ára tovább csökkenhet. A Hyundai nyolc év alatt fejlesztette ki a 256 kilowattórás akkumulátorral 290 kilométer hatótávolságú elektromos autóbuszt. A jármű feltöltése 67 percet vesz igénybe, de 30 perces töltéssel is meg tud tenni 170 kilométert.

Ajánlott tartalom

Kétszázötven elektromos autót kaptak a kórházak

A magyar kormány támogatásával 249 elektromos autót vásárolt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a hazai kórházak számára és folyamatban van a működtetésükhöz szükséges 135 állomásból álló töltőhálózat fejlesztése is - közölte a központ főigazgatója a nyíregyházi kórháznak vásárolt kilenc jármű szerdai átadásán.