Elektromos autó töltő Pásztó központjában

Elektromos autó töltőt telepített a napokban az Evopro Pásztó központjában a Polgármesteri Hivatal parkolójába.

Az evoCharger nevű töltőoszlop magyar fejlesztés, ami egy Type 2-es aljzaton, illetve egy kábelen lévő Type 2-es csatlakozón keresztül biztosít töltési lehetőséget a városban lakó, a városba érkező vagy a városon áthaladó villanyautósok számára. A 22 kW-os töltő mágneskártyával lesz indítható, amit majd a Polgármesteri Hivatalból lehet elkérni. A töltőn a két csatlakozó ellenére egyidejűleg egyetlen autó tölthet, de a jövőben a gyártó igény esetén lehetővé tudja majd tenni a két csatlakozón való egyidejű töltést is. A töltő távmenedzselési funkcióval is rendelkezik, így a későbbiekben beköthető lesz az országos töltőkezelő és fizetési rendszerbe is. Az elektromos autó töltő egyelőre hivatalosan még nem elérhető, de hamarosan megnyitják a villanyautósok számára.

A pásztói önkormányzat a most telepített mellett egy másik ugyanilyen töltőt is rendelt, amit Mátrakeresztesen a következő hetekben fognak telepíteni.

-

A most felállított töltőről az elektromos autók többsége ugyan csak 4-8 óra alatt tölthető fel teljesen, de a töltőnek hála Budapestről középkategóriás villanyautóval is elérhetővé vált a Mátra. A nagyobb inverterrel szerelt autók (pl. Tesla Model S vagy Renault Zoe) teljesen lemerült állapotról is kevesebb, mint egy óra alatt feltölthetők annyira, hogy elérjék a fővárost.

-

forrás: villanyautoklub.hu

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.