Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Egyre népszerűbbek az elektromos autók – nagyott nőtt az európai piac
Tudj meg többet: Elektromos autó

Egyre népszerűbbek az elektromos autók – nagyott nőtt az európai piac

A szuperhalk és lokálisan zéró károsanyagkibocsátású autók egyre jobban fogynak az öreg kontinensen.

Európában az idei esztendő első negyedévében 32 627 olyan személyautót helyeztek üzembe, amely tisztán elektromos meghajtással rendelkezik. Összehasonlításképp, az előző esztendő hasonló időszakában még csak 23 703 ilyen jármű került forgalomba, vagyis éves szinten közel 40 százalékos növekedésről beszélhetünk. Az Egyesült Államokban még ennél is nagyobb ütemben növekszik az elektromos autók piaca. Az USA-ban 2017 első három hónapjában 40 700 ilyen jármű talált gazdára, ami éves szinten közel 50 százalékos növekedést jelent. Európában mostanság Spanyolországban és Németországban növekszik a legnagyobb tempóban az elektromos autók piaca, ezekben az országokban egy év alatt 87,4, illetve 67,5 százalékkal nőtt az eladott e-autók darabszáma. A piac egyik fő mozgatórugója az új Renault Zoe, mely egy feltöltéssel ideális esetben akár 400 kilométert is meg tud tenni, írja a hvg.hu. 

Ajánlott tartalom

Ez lesz a jövő közlekedési formája?

A LOW CARB program az Európai Unió által az úgynevezett Interreg Central Europe Programme-ból finanszírozott környezetvédelmi kezdeményezés, mely kiemelten a közlekedés és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúrák fenntartható üzemeltetését tűzte ki célul.