Egykerekű hi-tech motorcsoda

Vagy mégis inkább kétkerekű? Az Uno névre keresztelt fejlesztés egy olyan egykerekű jármű, mely gombnyomásra változik át átlagos kétkerekű motorrá.

A  CES kiállításon nem csak a mobilkészülékek, TV-k és tablet gépek legújabbjait mutatják be a gyártók, hanem különböző (ember)szállító eszközöket is. Ezek közül a legérdekesebb nem más, mint egy egykerekű, igen érdekes látványt nyújtó elektromotoros szerkezet.
Az Uno-t két fiatal kanadai fejlesztette ki, mely egy olyan egykerekű motor, (igazából három) melynek egyensúlyozási elve hasonló, mint a már nemzetközileg is ismert Segway járműé. Persze van különbség, itt egymás mellett van elhelyezve két kerék, ezek felett ül a vezető. A szerkezet gyorsabb (60 km/h) és jobban irányítható, mint a hasonló egyensúlyozós versenytársai.

Mivel elektromos motorok gondoskodnak a hajtásról, így nincsen CO2 kibocsájtás, tehát teljesen környezetbarát lett az Uno. Ami igazán érdekessé teszi az Uno-t, az az, hogy az egykerekű képes átváltozni átlagos motorrá. A legújabb fejlesztéseinek köszönhetően a két hátsó kerék közé beszereltek egy harmadik gurulót, mely egy bizonyos sebesség felett megy ki előre első keréknek.
Nagyon érdekes, talán fura látvány, érdemes megnézni a videót, vajon ilyenek lesznek a jövő járművei?

Ajánlott tartalom

Februárban csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint egy évvel ezelőtt

A februári jó időjárás miatt csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.