Egy magyaré a legjobb elektromos járgány

Az elektromos autókat gyártó Tesla korábbi szóvivője David Vespremi lesz a gazdája annak a háromkerekű elektromos motornak, ami talán a legmenőbb ma a világon.

A magyar származású Vespremi öt éve távozott a Tesla Motorstól, akiket beperelt. A eljárást idén meg is nyerte, és a cég több mint 200 ezer dollárt fizethet Vespreminek, írja a hvg.hu. A szóvivő a kirúgását követően sem volt rest, és a pénzét befektette egy másik elektromos járműveket gyártó vállalatba az Epic EV-be. Ennek a cégnek az első utcai terméke a Torq Roadster nevű futurisztikus háromkerekű. A kis műhely hasonlóan futurisztikus hajókat és offroad elektromos járműveket is épít.

A csodás szerkezet nem olcsó, 65 ezer dollár, de kipróbálói szerint egy igazi fenevad. A 100 km/h-s sebességet alig 4 másodperc alatt éri el. Az autót alkotó komponensek közül a felfüggesztést egy motorsportban érdekelt külsős cégtől, a Palatovtól érkezett. A járműből az idénre 50 darabos szériát vállalt az Epic EC.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.