Egy ember, aki lábbal szeli át az Egyesült Államokat

Az Egyesült Államok hatalmas ország, akárhogy is vesszük. Repülővel órákig, autóval, vonattal napokig, gyalog meg hónapokig tart átszelni.

Miért nehezítené meg bárki is életét azzal, hogy gyalogosan vág neki Amerikának? Ha ezt a kérdést feltesszük Matt Greennek, az I’m Just Walking emberének, valószínűleg a válasz a következő lesz: Miért ne?
Nem az első ember, aki erre szánta magát ( Tom oldala, 1997-ből: http://walkingtom.com/ ), de tette inspiráló, és megéri figyelembe venni. Matt a következőt írja:
„Alig várom. Nem tudom, mit csinálok az életemmel. Kalandra vágyom. A föld illatát akarom szagolni, a mezőket, a madarakat és fákat látni. Élvezni akarom az országot. És nincs is jobb módja ennek, mint gyalogosan.
Évekkel ezelőtt elkezdtem egy sétacsoportot, aminek a neve Hey, I’m Walkin’ Here!, New Yorkban, és a csoportban a gyaloglás iránti szeretetem egyre csak bontakozott. Semmi sem választ el téged a környezettől. Olyan dolgokat veszel észre, amit figyelmen kívül hagynak az autókban gubbasztók. Egy hihetetlen gazdag élmény: hallasz, látsz és szagolsz mindent körülötted, sőt megfogod őket, megkóstolsz dolgokat, ha úgy akarod.”

Matt már 135 napja gyalogol. Út közben fotókat tesz közzé honlapján (http://imjustwalkin.com/ ), emellett térképen lehet követni a folyamatot. Néhány fénykép vicces, vagy érdekes dolgokat mutat be, amiket Matt útja közben látott, sok pedig a túra során megismert emberekről készült. Úgy látszik, az egyedüli gyaloglás egy remek módja, hogy új, kedves embereket ismerjünk meg, mivel Matt már rengeteggel találkozott.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.