Egy akadállyal kevesebb

Vajon az autóbérlés is szolgálhatja a környezetvédelmet? A Citroen szerint igen, és el kell ismernünk, hogy új kölcsönautó-szolgáltatásuk tényleg megkönnyíti a környezettudatos életet.

Nem titok: ha valaki elektromos hajtású autót választ, az jelenleg jó néhány kompromisszumot is felvállal. Például azt, hogy bár a mindennapi használathoz tökéletesen megfelel a 60-100 kilométeres hatótávolság, egy nagyobb hétvégi kiránduláshoz vagy családi nyaraláshoz nem igazán használhatók a jelenlegi villanyautók. A Citroen többek közt erre a problémára is megoldást kínál a Facility nevű szolgáltatással, aminek lényege, hogy a Citroen-tulajdonosok három órán belül bárhol hozzájuthatnak egy olyan bérautóhoz, amivel már nem gond a hosszú távolságok leküzdése. Az átvétel és a visszaadás helyét és időpontját ők választják ki, vagyis nem kell távoli, külvárosi telephelyekre kiverekedniük magukat a bérelt kocsiért.

Az egyszerű, olcsó és praktikus szolgáltatás bizonyára sokak kedvét meghozza majd ahhoz, hogy a hétköznapi közlekedéshez a Citroen elektromos kisautóját, a C-Zerót válasszák. A francia autógyár szerint azonban nemcsak ők használják majd a Facility szolgáltatáscsomagot, hanem azok is, akik a családi nyaralás során inkább a kényelmesebb és környezetkímélőbb vonatot részesítik előnyben, és csak a célhoz érve szeretnének autóba ülni. Ők a bérautót akár jó előre is odarendelhetik a pályaudvarhoz, de akár a vonaton ülve is megrendelhetik telefonon vagy mobil interneten keresztül.

A Facility szolgáltatáshoz külön honlapot készít a Citroen, ahol 2011 elejétől kezdve stresszmentesen megszervezhető bármilyen utazás. A felhasználó egy szempontlista segítségével megtervezheti a lehetséges útvonalakat, és azonnal lefoglalhatja a repülő- vagy vonatjegyeket, a szállást és természetesen magát a bérautót is. Új közlekedési ajánlatával a Citroen személyre szabott és újfajta megoldást kínál, ami jóval túlmutat egy egyszerű gépjárműbérlésen, és lényegesen megkönnyíti a mindennapokat.

A szolgáltatáscsomagot ősszel indította el a vállalat a legnagyobb francia városokban, de terveik szerint a közeljövőben számos más területen is elérhető lesz az újszerű autóbérlés. A programban a National/Citer cég is közreműködik, amely hatalmas tapasztalattal bír az autókölcsönzés területén. A bérleti díj óránként 11 euró, de 37 euró/nap összegtől hétvégi díjcsomag is létezik – az elektromos autók tulajdonosai számára pedig praktikus kedvezményeket kínál a Facility.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.