Durván csökkenti majd az otthoni áramszámlát, amivel most előáll a Tesla

Elon Musk október végén rántja majd le a leplet a Tesla rendszeréről, ami a háztartások ingyenes energiával való ellátására találtak ki.

Habár a Teslát leginkább az autóiról ismerhetjük, Elon Musk cége az otthonaink környékén is szeretne egy nem is olyan kis forradalmat levezényelni. Ennek több eleme is van, az egyik egy olyan háztető, amibe már eleve be vannak építve a napelemek. Hogy mennyire komolyan gondolják a fejlesztést, azt jól mutatja, hogy augusztusban megvették a napelemeket gyártó SolarCityt is, ami kapcsán több részvényes nemtetszését fejezte ki, a cég ugyanis durván veszteséges volt. Elon Musk viszont azzal védekezett, hogy a gördülékeny fejlesztés érdekében muszáj, hogy egy kalap alatt legyen a két cég. Ekkor már sejteni lehetett, hogy egy újabb bejelentés érkezik. És valóban: Elon Musk a napokban Twitteren közölte, október 28-án végre lerántják a leplet a napelemes tetőről, a hozzá tartozó otthoni akkumulátorról és egy új Tesla-töltőről is. Azzal, hogy a Tesla a napelemes tetővel és a házi akkumulátorral komplett rendszert kínál, ismét csak úttörő lehet a piacon, és végre, tényleg végre a helyére kerülhet az áramszámla-csökkentés utolsó darabja is.

Itt jegyezzük meg, hogy a Tesla értéke nem (csak) abban van, hogy mindenki más előtt képesek új dolgokat bemutatni, hanem abban is, hogy a tömeggyártással és a hozzáállásukkal képesek lenyomni az árakat, így az általuk felkapott technológiák – így történik ez az elektromos autókkal is – szépen lassan egy megfizethetőbbé válnak.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.