Donald Trump a szélerőművek ellen kampányol

Az amerikai médiaszemélyiség, politikus (először demokrata, majd republikánus színekben indult) magának Alex Salmonnak, Skócia kormányfőjének nyilvánította ki ellenszenvét az ország új, ambiciózus szélenergia projektjével szemben, közölte a treehugger.com.

A megújuló energia felhasználására irányuló terv keretein belül Skócia part menti vizeibe telepítenének szélturbinákat, mely Trump szerint egyet jelentene „Skócia partvidékének elpusztításával”. „Azzal, hogy hanyag módon telepítik ezeket a szörnyetegeket, több kárt okoznak Skóciának, mint bármelyik esemény a skót történelemben” írja Trump, Salmonnak címzett levelében. Íme néhány további részlet: „Éppen most bíztam meg a személyzetemet, hogy indítsanak egy nemzetközi kampányt az ellen, hogy több száz szélturbinával vegyék körbe Skócia partjait. „Olyan lesz, mint egy börtön rácsain kinézni, és a skót lakosság lesz a rab.”

„Szerencsére a turistákat nem fogja kellemetlenség érni, mivel nem lesznek turisták, mert inkább más országokba látogatnak, ahol másféle energiát használnak fel.” „Skócia megmentéséért teszem.” –írja. Donald Trump (nyugodt szívvel mondhatjuk) pattogása a skót kormányt nem-igen hatja meg. Niall Stuart, a Scottish Renewables cég feje (akik a skót megújuló energia ipart képviselik) szerint a felháborodott média-arc túlságosan felfújja az ügyet: „Kinek képzeli magát Donald Trump, hogy megmondja nekünk, mi a jó a gazdaságunknak és a környezetünknek? A part menti szélenergia már több milliárd fontnyi [azaz több billió forintnyi] befektetéseket vonz, és munkahelyek százait biztosítja Skócia-szerte, többek között Stornoway-ben is, ahol az édesanyja él.” A hab a tortán pedig az, hogy Donald Trump heves ellenzésének oka igazából csak annyi, hogy a távoli horizonton sorakozó szélturbinák esetleg látszódhatnak az Aberdeenshire-i golftelepjéről.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.

Nincs hozzászólás

  1. Komoly figura lehet…megjarta mind2 paartot, igazi tenyeszete a mai kor “demokraciajanak”…;DDDD