Chevy Volt – egy tulajdonos szemével

A General Motors most egy kicsit közelebb kívánja hozni az elektromos autó (EV) vezetési élményt azokhoz, akik fontolgatják, hogy szert tesznek egy ilyen csodajárgányra. Az inhabitat.com-on megjelentetett cikkükben ugyanis egy Chevy Volt büszke tulajdonosa nyilatkozik.

Na de most nézzük meg, miket mond egy ilyen Voltnak a gazdája. Adam Meltzer Los Angeles-i lakos élete mindennek mondható, csak kiszámíthatónak nem. Három munkája folyamatos ide-oda utazást kíván, így hát a Chevy Voltjára támaszkodik, hogy mindig mozgékony és motivált maradhasson. „Los Angelesben rengeteg időt töltesz az autóban” – meséli a férfi. „Hogyha a kocsid nem kényelmes, akkor az éppen olyan, mintha egy kényelmetlen irodai székben kellene dolgoznod egy rossz monitor előtt.” Szerencsére, Meltzer elégedett elektromos járgányával. Sőt elmondása szerint, mielőtt megvásárolta a Volt-ot, egyáltalán nem is szeretett vezetni. Viszont Meltzer mégis amiatt kötődik annyira Chevroletjéhez, mert a jármű összhangban van környezettudatos nézeteivel.

„A Volt-tal lehetőségem volt nem csillagászati áron luxusautóba ülni, és egyúttal hozzájárulhattam a személygépkocsik és teherautók által kibocsájtott üvegház-gázok csökkentésének globális ügyéhez is.” Meltzer úgy érzi, hogy minden alkalommal, mikor a kormány mögé ül, tesz valamit környezetéért: „Amikor megelőzök egy nagy sportautót az úton, és látják a kocsim hátulját, talán egy percre elgondolkoznak: Miért vezetem én ezt a divatjamúlt benzinzabálót? A Chevy Volt pedig minden, csak „benzinzabáló” nem – egy újabb ok, amiért Meltzer úgy gondolja, hogy helyesen döntött, mikor ezt az autót választotta. „Nagyjából 74,4 kilométert mehetek literenként, és többnyire elektromos üzemmódban vezetek” – mondja, és hozzáteszi, hogy kedvenc töltőállomása a Los Angelesben található Venice-i Electric Lodge Arts and Environment Center. „32 kilométerre van a házamtól. Feltöltöm az akkumulátoromat, és szinte bárhová elmehetek egész Los Angelesben.” Így hát érthető, hogy Meltzer csak ajánlani tudja a járgányt mindenkinek, amikor csak alkalma van rá. „Modern, elegáns és technológiailag kiforrott, és ami a legfontosabb, hogy nem szennyezi a levegőt”, elektromos üzemmódban legalábbis.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.