Bővülés várható a fotovoltaikus napelemek gyártásában

A Mitsubishi Electric vállalat világméretű fejlesztéseket hajt végre a fotovoltaikus napelem előállításában.

2011 márciusára a Mitsubishi emelni fogja az éves napelemes fotovoltaikus modul termelési kapacitást 50 MW-ról 270 MW-ra. Illetve olyan tervei is vannak, hogy legkésőbb 2012-re, 600 MW legyen a napelemes fotovoltaikus termelési kapacitás.
A Mitsubishi további tervei közé tartozik, hogy olyan berendezést telepít az egyik gyárába, amely monokristályos és szilíciumos napelemes cellákat gyárt majd, ennek várható kezdési időpontja: 2011 márciusa.
A Nakatsugawa Works Iida nevű gyárában, Japánba olyan új termelési vonalakat indít el, amely ugyancsak monokristályos és szilíciumos napelemeket gyárt majd, amely szintén fotovoltaikus.

A cég ilyen mértékű bővítése akár válasz is lehet a világban végbemenő napelemes rendszerek megnövekvő keresletére. A globális fotovoltaikus napelemes piac várhatóan hatalmas növekedésen fog átmenni, szám szerint 5.550 MW-ról, 8GW-ra emelkedik (2011 márciusa és 2012 márciusa között). Ez a növekedés Japánban , Európában és az Észak Amerikai piacon és érezhető lesz majd.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki a hatékony napelemes invertereket kereste

A Kínában Aiswei néven működő Solplanet más országokban, köztük Ausztrliáiában is jelen van.