Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Bővíti naperőművét Újbuda önkormányzata
Újabb 20 kW teljesítményű naperőművet állít üzembe áprilisban a XI. kerületi (újbudai) önkormányzat, közölte a Zsombolyai Ingatlanhasznosító Kft. az MTI-vel.

Bővíti naperőművét Újbuda önkormányzata

Újabb 20 kW teljesítményű naperőművet állít üzembe áprilisban a XI. kerületi (újbudai) önkormányzat, közölte a Zsombolyai Ingatlanhasznosító Kft. az MTI-vel.

Az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő ingatlanhasznosító kft. egy éve adta át az első 20 kW teljesítményű napelem-telepét, amellyel a hivatal hálózati áram fogyasztását mérsékli.

A 96 darabból álló 150 négyzetméteres telep teljes költsége 26 millió forint volt, és egy év alatt 2,4 millió forint értékű hálózati villanyáramot takarított meg, mondta az MTI-nek Molnár Tibor ügyvezető igazgató.

A mostani fejlesztés ugyanakkora teljesítményű, mint az első, és az Új Magyarország Fejlesztési Terv KMOP pályázatán elnyert 47 százalékos támogatással valósul meg az idén áprilisban. A legmagasabb közületi csúcsidei hálózati áramdíjjal számolva 9-10 év alatt térül meg a támogatás nélküli beruházás, bár ha emelkedik az áram ára, akkor a megtérülési idő rövidebb lesz.

Egy ekkora napelem telep évi 27 tonna széndioxid kibocsátástól mentesíti a környezetet.

Ajánlott tartalom

Meglett az Év háza 2020-as győztese

Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál hűvösvölgyi lakóháza kapta a fődíjat családi ház kategóriában, a középületek között pedig a Budai Vigadó felújításáért Nagy Csaba és csapata vehette át a legjobbnak járó elismerést az Év háza gálaesten csütörtökön Budapesten.