BlackPad néven várhatóan jövő héten mutatják be a RIM táblapécéjét

BlackPad néven várhatóan a jövő héten mutatják be Research In Motion (RIM) kanadai távközlési vállalat iPad rivális táblapécéjét.

A The Wall Street Journal című amerikai gazdasági napilap információi szerint az Apple táblagépénél mintegy 7 centiméterrel kisebb, 17,8 centiméter képátlójú kijelzővel rendelkező, kamerával egybeépített eszközt elsőként egy San Francisco-i fejlesztői konferencián láthatja meg a szakmai közönség.
Az Apple gyakorlatától eltérően a RIM táblagépét nem a Blackberry okostelefonhoz fejlesztett legfrissebb operációs rendszerrel, hanem a QNX Software Systems új szoftverével látják el.
A BlackPad várhatóan a negyedik negyedévtől kerülhet kiskereskedelmi forgalomba.
A Gartner piackutató szerint a Blackberryk globális piaci részesedése egy százalékot veszítve 18 százalékra esett vissza az okostelefonok piacán 2010-ben. Ebben a szegmensben korábban egyeduralkodó RIM elsősorban az Apple készülékei és a Google Android operációs rendszereit használó okostelefonok miatt néz egyre erősebb verseny elé, miközben a Microsoft is elismerte, hogy gyártói partnereivel iPadhez hasonló készülék fejlesztésén dolgozik.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.