BKK: zajvédő fal épül az M3-as autópálya kivezető szakaszán

Új zajvédő fal épül az M3-as autópálya kivezető szakaszán a nyár végére – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A XV. kerületi Wesselényi utca és a Szentmihályi út közötti egy kilométeres szakaszon épülő zajvédő kivitelezési munkái tavasszal kezdődnek és augusztus végéig tartanak. Hozzátették, hogy a projekt keretében részben átlátszó zajvédő fal épül és a környező ingatlanokban 200 nyílászárót is kicserélnek. A kivitelezés nagyobb részt az autópályával szomszédos szervizútról zajlik majd. Mint írták, az M3-as autópálya fővárosi kivezető szakasza mentén 2010-ben már elkészült zajvédelmi fejlesztések több ezer lakás, illetve ház lakóinak nyugalmához járultak hozzá.
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Képünk illusztráció.

Ajánlott tartalom

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel a HUN-REN ATK kutatói

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel egy nemzetközi együttműködés keretében a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) kutatói, akik azt vizsgálták, hogy a 'Columbia' dohány fajhibrid hogyan képes hatásosan ellenállni a vírusfertőzéseknek - tájékoztatta az MTI-t a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat hétfőn.