Biomassza párbeszéd

Fűben, fában orvosság! – szól a bölcs közmondás. De vajon itt találjuk a megoldást energiaéhségünkre is?

Gyulai Iván ökológus – a Biomassza könyv írója – rövid előadásban ismerteti a biomassza felhasználás (bioüzemanyag, energianövények) hasznosításának előnyeit és hátrányait. Milyen mértékig lehet támaszkodni a biomasszára, mint megújuló energiaforrásra, mikor érjük el azt a határt, melyet átlépve már veszélyeztetjük a környezet állapotát és az ember táplálékellátottságát.

Lontay Zoltán energetikai szakember a biomassza felhasználásban rejlő lehetőségeket ismerteti, milyen előnyökkel jár alkalmazásuk a fosszilis energiafelhasználással szemben.

Két kiváló szakember, két különböző megközelítésből közelít a témához. Jöjjön el és hallgassa meg az előadásokat, szóljon hozzá a jövőnket érintő témához!

A rendezvény a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság Környezetvédelmi klubjának szervezésében valósul meg. Főszervező: Hartay Mihály

Időpont: 2010. Szeptember 29. 14:00
Hely: SzVT székház (1126 Budapest, Orbánhegyi út 14.)

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.