Bioétteremben születésnapozott Michelle Obama

Washington elegáns bioéttermébe szóló meghívással lepte meg feleségét Barack Obama amerikai elnök a születésnapja alkalmából.

Bár Michelle Obama csak vasárnap tölti be a 46. életévét, a születésnapot szombat este ünnepelték a washingtoni Nora étteremben, mert az elnök másnap elfoglalt. Massachusetts államban fog kampányolni Martha Coakley szenátorjelölt mellett, hogy a Demokrata Párt megtarthassa az Edward Kennedy halálával megüresedett szenátori tisztséget és ezzel a felsőházban a hatvan fős többséget.

Michelle Obama térdig érő, hosszú ujjú fekete ruhában jelent meg az étteremben, ahol az elnöki pár családtagokkal és barátokkal osztotta meg asztalát. Kimaradt viszont az éttermi ünneplésből Obamáék két kislánya, Malia és Sasha, akiknek feltehetően a késői időpont miatt a Fehér Házban kellett maradniuk.

A washingtoni Nora étterem azzal büszkélkedik, hogy az Egyesült Államokban elsőként kapta meg a jogot a bioétterem jelző viselésére. A Nora 1999 óta szinte kizárólag biotermelőktől szerzi be az alapanyagokat, az általa kínált ételek 95 százaléka biotermékekből készül. Michelle Obama előző, 45. születésnapjába szintén betolakodott valamelyest a politika: a jeles napot részben vonaton töltötte, mert Philadelphiából Washingtonba utazott férje elnöki beiktatására.

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.