Bezöldül a McDonald’s

Zöld hátterű logóra és zöldre festett éttermekre vált a világ legismertebb gyorsétteremlánca.

A környezettudatos gondolkodás, a globális felmelegedés problémái, a fenntarthatóság kérdései, és természetesen leginkább a környezetvédő aktivisták heves tiltakozásai és támadásai miatt a McDonald’s vezetősége gondolt egy nagyot, és úgy döntött, hogy arculatukat átgondolják.
Az 1962-ben, Jim Schindler által tervezett, jellegzetes vörös alapú cégéreken húzódó, ‘M’ betűt formáló aranyszínű íveket, és az 1968-ban a logó részévé váló McDonald’s feliratot zöld háttérre cserélik. Ehhez igazodva az éttermek is sötétzöld színre váltanak.

Németországban már jórészt lecserélték, de Európa egész területére kiterjesztik a változást. A költséges átváltozás indoka, hogy a sokat vádolt gyorsétteremlánc vizuális arculatában is hangsúlyozni kívánja azt, hogy igenis tesz azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet.
Az új zöld arculattal talán sikeresebben kommunikálják a gyakorlatban használt környezetbarát hűtési technológiájukat, azt, hogy a felhasznált olajat biodízel üzemannyaggá alakítják és hogy a szemetet is szelekítven gyűjtik.

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.

Nincs hozzászólás

  1. Gábor Mészáros

    Azok után érdekes számomra,hogy az egyik olyan étteremláncolatról van szó, amely nagyon sok húst használ fel (gondolok itt a szarvasmarha által termelt metánra, amely nagy hatással bír az üvegházhatásra. Ez a gond mellett, eltörpül a velük kapcsolatos többi probléma. Persze ettől függetlenül nem elhanyagolható a szelektív gyűjtés, és az olaj újrahasznosítása sem.