Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Beépülve a természetbe
Tudj meg többet: Passzívház

Beépülve a természetbe

A gyönyörű, ellipszis alakú, önmagát hűtő épület Japán egyik partvidékén található. A Ciel Rouge Creation által tervezett komplexum egy múzeumot és vendégszobákat rejt belsejében.

A növényekkel beépített tetejű Villa Ronde egy belső udvart vesz körbe, mely napozásra vagy étkezésre is tökéletes. A kör alakú kiépítés levezeti a térségben tomboló nagy erejű szeleket, és emellett felhasználja azt az épület hűtésére, kihasználva a környék természeti adottságait. Az épület külsejét ugyanolyan színűre festették, mint a környező sziklák, ezzel olyannyira beépítve azt a tájba, amennyire csak lehet. A belső terek hűtésében a zöld tetőrész is segít, melynek öntözéséről egy beépített locsolórendszer gondoskodik. Az épület termei mind a középső udvarrészre nyílnak. A padlótól plafonig érő ablakok pedig maximálisan beengedik a tengerparti napfényt.

Ajánlott tartalom

Ez lenne a leghatékonyabb napelem?

Világrekorder napelemet a Trina Solar alkotta meg.