Az új iPad is nehezen javítható

Az Apple az eddigieknél is jobban felgyorította termékeinek frissítését, most már egy évet sem vártak az új iPad bemutatásával, az iPad Minivel párhuzamosan jelentették be a negyedik generációs hagyományos képernyőméretű táblagépüket is.

Az iFixit barkácsolással foglalkozó oldal megvizsgálta az új terméket, és nem voltak elégedettek. Javíthatóság szempontjából 10-ből mindössze 2 pontot kapott az iPad 4. Mivel alig lehet megkülönböztetni elődjétől, ezért leginkább csak a megváltozott alkatrészeket emelték ki cikkükben. Az iPad 2-höz és 3-hoz hasonlóan az elülső panelt itt is ráragasztották a fémkeretre, így ha megpróbáljuk leszedni, nagy az esélye annak, hogy eltörik az üveg. Az akkumulátort sem csavarok tartják a helyén, ha pedig megsérül, akkor tűzveszélyes is lehet. Az LCD képernyőt egy gyenge ragasztószalaggal rögzítették az elülső panelhez, így ez is könnyen elszakadhat szétszerelés közben.

ipad 4

Szerencsére az akkumulátort legalább nem hegesztették az alaplapra, így egy kicsit egyszerűbb a cseréje. Az Applenek hosszú távon árthat az egyre rövidebb termékfrissítési ciklus. Nemcsak, hogy szinte senki sem beszél az új iPadről a Mini árnyékában, félévente újab verzió kiadásával nagyon nehéz fenntartani az érdeklődést a termék iránt, arról nem is beszélve, hogy dupla annyi nem újrahasznosítható elektronikus hulladék kerül a konténerekbe.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.