Az olajvállalatok is megújuló energiába teszik a pénzüket

A fosszilis energiahordozók és legfőképpen az olaj botladozása miatt, Norvégia vezető olajvállalata 200 millió eurót fektet be a megújuló energiaforrások területén.

A befektetési alappal a Statoil célja, hogy hosszú távú és jövedelmező gazdasági partnerségeket kössön az európai és észak-amerikai alternatív erőforrásokkal és megújulóenergetikával foglalkozó vállalatokkal. A Statoil 200 millió dolláros befektetési alapot indít el a megújuló energiaforrásokra. Norvégia legnagyobb gáz- és olajvállalata elsősorban szél- és napenergetikai területen nézelődik befektetések iránt, emellett pedig az energiatárolási eljárások felé mutat kiemelt érdeklődést.

A világ tizenegyedik legnagyobb olajvállalataként számon tartott norvég cég a hivatalos narratíva alapján azért teszi pénzét megújuló energiával foglalkozó vállalatokba, hogy tovább formálhassák az energiatermelés jövőjét. Sokkal valószínűbb, hogy a legutóbbi piaci trendeket látva, az új befektetési alapban a vállalat a további terjeszkedés és erősödés lehetőségét látja, ugyanis az egyre jobb gazdasági mutatókat produkáló megújulóenergetikai befektetések jól kiegészíthetik olaj és gáz alapú energiatermelési portfóliójukat.

Vállalatonként nagyságrendileg 20 millió dollár befektetését tervezik, földrajzilag pedig elsősorban Észak-Amerika és Európa lesz a befektetési alap fókuszában.

forrás: smartinvest.hu

Ajánlott tartalom

Már több mint 5000 nyertese van a Napenergia Plusz programnak

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfőn.