Az ökozuhany energiát és a vizet takarít meg

Mindannyian szeretünk forró zuhanyt venni egy mozgalmas, fárasztó munkanap után. Akármennyire is kedveljük a lazítás eme kellemes formáját, zuhanyzás közben rengeteg vizet és villamos energiát pocsékolunk el.

Paul Frigout, ipari formatervező bemutatta önellátó koncepciójú zuhanyát, ami minimalizálja az energia- és vízhasználatot.

Az ökozuhany a zuhanyrózsába épített turbinának köszönhetően energiát generál. Ahogy a víz átfolyik a zuhanyrózsán, villamos energia keletkezik, amely a víz melegítésére szolgál. A zuhany alján lévő szivattyú pumpálja a vizet a zuhanyrózsába.

A rendszer a zuhany használójának súlyához mérten szabályozza a víz áramlását. Továbbá az ökozuhany újra is hasznosítja a vizet, csökkentve ezzel a friss víz használatát. A zuhany gyártásához nem használnak kerámiát, amely nem újrahasznosítható anyag. Ehelyett a zuhany Ice Stone-ból (újrahasznosított üvegből, betonból és acélból) készül.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.