Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Az illegális turistáktól védi szigeteit Sanghaj városa

Az illegális turistáktól védi szigeteit Sanghaj városa

Helikopteres és motorcsónakos rendőröket is bevetnek a Sanghaj környéki szigetek védelmére, azok ugyanis egyre népszerűbbek a környezetet romboló illegális turisták körében – számol be a Shanghai Daily napilap.

A kelet-kínai metropoliszhoz tartozó szigetek többnyire lakatlanok, különleges élővilágukról, természeti képződményeikről, ritka állataikról híresek.

A város tengerészeti hatóságának tájékoztatása szerint a közönség által nem látogatható szigetekre mind több illegális turista érkezik. Ők magas összegeket fizetnek halászoknak azért, hogy Sanghaj partjairól a szigetekre szállítsák őket, jelenlétükkel és tevékenységükkel ugyanakkor komoly kockázatot jelentenek a környezetre, tűzgyújtással, szemetelésükkel súlyosan károsítják a környezetet.

Elsőként a természetvédelmi területnek számító Tacsinsan, Hsziaocsinsan és Fusan szigeteket szerelik fel megfigyelőkamerákkal, amelyeknek felvételeit éjjel-nappal követik. Amennyiben azokon illegális ott-tartózkodókra találnak, helikopteres és motorcsónakos egységeket küldenek a szigetekre, az előírások ellen vétőket pedig őrizetbe veszik. A programot sikere esetén kiterjeszthetik a többi szigetre is.

Ajánlott tartalom

A Maldív-szigetek szennyezett vize a legrosszabbak egyike a világon

A Maldív-szigetek körüli vizekben az egyik legmagasabb a mikroműanyag-szennyezettség a világon, aminek súlyos következményei lehetnek a sekélyvízi korallzátonyok élővilágára és fenyegetést jelenthet a szigetek lakóinak megélhetésére is.