Az Év Autója a szalonba is napenergia segítségével jut el

Úgy tűnik, hogy a 2011-es észak-amerikai Év Autója egyre jobb és jobb lesz.

A GM üzembe helyezett 10 töltőállomást, ahol a konnektoros hibrid elektromos Chevy Volt-okat feltöltik, mielőtt értékesítésükre sor kerül. A 20kW-os napelem panelekkel felszerelt töltőállomás a Detroit-Hamtramck összeszerelő üzemben található, ahol minden Volt születik. Jó tudni, hogy egyik kedvenc környezetbarát autónk napfénnyel teli akkumulátorral köszönti új tulajdonosát. Egy Chevy Volt vásárló elmondta, egy elektromos autó vezetése jó kezdet „ nem számít, honnan származik az áram, még ha szénből állítják is elő, ez kisebb kibocsátással jár, mint ha benzinest vagy dízelt vezetnél, de ha szél- , nap-, vagy nukleáris energiából származik, akkor biztosan tiszta közlekedési energiához jutsz”, tette hozzá . Valóban, az elektromos autó remek dolog, de a megújuló energiákkal töltött elektromos autó az ideális.


A Volt 60 kilométert tehet meg tisztán elektromos üzemben, mielőtt átváltana a különösen hatékony benzin-üzemmódra. Miután néhány Volt vásárló akár 1600 kilométert is megtesz, mielőtt tankolnia kellene, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy ez a konnektoros hibrid elektromos modell igazán jövőbemutató példa a tiszta üzemű közlekedés érdekében.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.