Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Az én házam is lehet 0 Ft-os energiaköltségű?
Tudj meg többet: Napenergia

Az én házam is lehet 0 Ft-os energiaköltségű?

Az elmúlt évtizedekben is rendkívül sokat változott a világ, ami az alkalmazott technológiákat illeti. Az ipari forradalmat követően most lépünk egy újabb korszakba, ahol forradalmát éli az energiaipar.

Az 1900-as évek egyértelműen a fosszilis energiahordozók minél intenzívebb kitermeléséről és felhasználásáról szóltak, ami mára teljesen megváltozott. Felismerésre került, hogy a gazdaságok energiaszükségletét nem képesek hosszú távon fedezni már ezek a fogyóban lévő erőforrások, mindezért csak az alternatív energia használata jelentheti a jövő kulcsát.

HOGY NÉZ KI A JÖVŐ GAZDASÁGA ÉS HÁZTARTÁSA

Az alternatív energiatermelési lehetőségek terjedésére ösztönzően hat a klímaváltozás egyre sürgetőbb fenyegetése is, mindezért számos területen folynak kísérletek a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák minél szélesebb körben történő alkalmazására. Jelenleg még szkeptikusak lehetünk, de nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben napelemes rendszerrel töltött elektromos autóval indulunk útnak a napelemmel szerelt otthonunkból a szintén fotovoltaikus rendszereket használó munkahelyünkre. Jelenleg is adottak a lehetőségek ahhoz, hogy egy ilyen infrastruktúrát kiépítsünk, így a jövő emberének ez akár a mindennapjait is képezheti.

NET-ZERO HÁZAK

A net-zero házak (NZE), magyarul nulla energiás ház lesz a jövő meghatározó épülete. Az ilyen jellegű ingatlanok lényege, hogy nem kell külső forrásból energiát biztosítani a ház üzemeltetéséhez, mert a szükséges áramot megtermeli saját maga. Emellett a filozófia mellett egyre több építész és kivitelező is letette már a vokság. Ennek az építészeti technológiának egyik élenjárója az Észak-Karolinai Deltec vállalat, amely már sorozatgyártásban készíti a nettó 0 energiafelhasználású házakat. A cég által forgalmazott épületek egyik nagy előnye, hogy áraikkal versenyképesek tudnak lenni a hagyományos ingatlanokkal szemben is.

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

 

Ajánlott tartalom

Kinek kell fizetni napelemadót?

2017 óta lézetik az adóforma, de összege nulla forint.