Az elmúlt négy év legmelegebb napja

39,2 fokot mértek Bács-Kiskun megyében, utoljára 2007 júliusában volt ilyen meleg. 2011, sőt az elmúlt 4 év legmelegebb napján vagyunk túl, megdőlt az országos és a budapesti napi melegrekord is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései szerint a Baja melletti Csávolyon ma délután 39,2 fokig emelkedett a hőmérséklet. Ugyancsak megdőlt a fővárosi rekord, kora délután 38 fok volt Pestszentlőrincen. Egy apró zivatar frissítette fel délután a levegőt a Bükkben, másutt azonban embert próbáló hőség uralkodott. Hajnalban Pécsett például 23,8 fokig hűlt csak a levegő. A nagy melegbent “felforrtak” tavaink is: a Balaton Siófoknál 26, Tihanynál 27 fokos volt ma reggel. A Velencei-tó 25, a Tisza-tó 26, a Fertő-tó 27 fokos. Holnapra feltámad a délkeleti szél, de még marad a meleg. Enyhülést egy szombat este érkező hidegfront hoz majd.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.