Az elektromos Cadillac lesz a leggyorsabb

Az a pletyka terjeng, hogy a luxus kupé, a Cadillac Converj gyártása végre zöld utat kapott. Már lenyűgözte a közönséget a 2009-es Detroit Auto Show-n, de a kiadási dátum folyamatosan tolódott. Ez a kocsi lesz a Cadillac első elektromos autója, ráadásul a leggyorsabb is.

Belső információk szerint a Converj visszakerült a General Motors sorozatgyártási tervei közé, amit 2013-ban vagy 2014-ben fognak kiadni. Az autó ugyan azzal a technikával épült mint a Chevy Volt, de egy fejlesztésnek köszönhetően már képes lesz 64 km-t megtenni egyetlen töltéssel, tankolás nélkül. Ez a fejlesztés pedig jobb gyorsulást is ígér. Sokan mondják, hogy ideje volt már a Cadillacnek is tiszteletét tennie az elektromos autó piacon. A márka egyetlen electromos autója a 2011-es  Escalade Hybrid, ami nem éppen a környezetbarát tulajdonságairól ismert, és nem is olcsó. A Chevy Voltból, a leghatékonyabb elektromos autóból már majdnem az összes darabot eladták Amerikában idén, és már a többi luxus márka, a Mercedes, BMW, és az Audi is elektromos autók fejlesztésébe fogott. A Cadillecnek megvan az esélye a Converjel, hogy csatlakozzon ehhez az illusztris társasághoz.

cadillac

cadillac

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.