Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Az Egyesült Államokban csökkent a szén-dioxid-kibocsátása 2008-ban
ormányzati jelentés szerint 2,8 százalékkal csökkent az energiaiparral kapcsolatos szén-dioxid-kibocsátás az elmúlt évben az Egyesült Államokban.

Az Egyesült Államokban csökkent a szén-dioxid-kibocsátása 2008-ban

ormányzati jelentés szerint 2,8 százalékkal csökkent az energiaiparral kapcsolatos szén-dioxid-kibocsátás az elmúlt évben az Egyesült Államokban.

A 2008-as a legnagyobb mértékű csökkenés az országban, amióta az üvegházhatású gázok emissziójára vonatkozó adatokat gyűjtik.

Az Energia Információs Hatóság szerint a mérséklődés annak tudható be, hogy az elmúlt évben 2,2 százalékkal visszaesett az energiafogyasztás. Ennek oka a tavaly nyári magas üzemanyagár, valamint az év második felében tapasztalt erőteljes gazdasági hanyatlás lehet.

Az összes üvegházhatású-gázkibocsátás 80 százalékát a szén-dioxid teszi ki, melynek szennyezése 1990 óta mintegy 16 százalékkal emelkedett. Az illetékes hatóság adatai szerint 2008-ban az energiatermeléshez kapcsolódó tevékenységek miatt 5,8 milliárd tonna szén-dioxid került a légkörbe az Egyesült Államokban.

széndioxid kibocsátás

Ajánlott tartalom

Az északi félteke legmelegebb januárja és februárja volt az idei

Az északi félteke legmelegebb januárja és februárja volt az idei a feljegyzések 1880-as kezdete óta. Globálisan nézve pedig a második legmelegebb februárját élte meg a világ 2020-ban az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) jelentése szerint.