Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Az Egyesült Államokban csökkent a szén-dioxid-kibocsátása 2008-ban
ormányzati jelentés szerint 2,8 százalékkal csökkent az energiaiparral kapcsolatos szén-dioxid-kibocsátás az elmúlt évben az Egyesült Államokban.

Az Egyesült Államokban csökkent a szén-dioxid-kibocsátása 2008-ban

ormányzati jelentés szerint 2,8 százalékkal csökkent az energiaiparral kapcsolatos szén-dioxid-kibocsátás az elmúlt évben az Egyesült Államokban.

A 2008-as a legnagyobb mértékű csökkenés az országban, amióta az üvegházhatású gázok emissziójára vonatkozó adatokat gyűjtik.

Az Energia Információs Hatóság szerint a mérséklődés annak tudható be, hogy az elmúlt évben 2,2 százalékkal visszaesett az energiafogyasztás. Ennek oka a tavaly nyári magas üzemanyagár, valamint az év második felében tapasztalt erőteljes gazdasági hanyatlás lehet.

Az összes üvegházhatású-gázkibocsátás 80 százalékát a szén-dioxid teszi ki, melynek szennyezése 1990 óta mintegy 16 százalékkal emelkedett. Az illetékes hatóság adatai szerint 2008-ban az energiatermeléshez kapcsolódó tevékenységek miatt 5,8 milliárd tonna szén-dioxid került a légkörbe az Egyesült Államokban.

széndioxid kibocsátás

Ajánlott tartalom

Megtisztították az Ambarszkaja folyót az olajömlés után

Befejeződött a kifolyt olajtermékek összegyűjtésének aktív szakasza a Norilszk város mellett elhaladó Ambarszkaja folyóból - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerdai lapjelentések szerint.