Az éghajlat gyilkosok: tagadók és a titkos kemikáliák (+ videó)

A Rolling Stone magazin nemrég állította össze a 17 legszennyezőbb kémiai anyag és felmelegedés tagadó toplistáját, akik és amelyek nagymértékben akadályozzák a globális felmelegedés megfékezését.

A listán szerepel a Massey Energy elnök-vezérigazgatója, Don Blankenship –aki az Appalache-hegység olvadásáért is felelős, valamint a tudós Fred Singer, a klímatagadó James Inhofe szenátor és a milliárdos testvérpár, Charles és David Koch is.

A Newscorp vezérigazgatója, Rupert Murdoch szintén helyet kapott a listán, ahogy a milliárdos Warren Buffet is, aki szidta már eleget Obama éghajlat jogszabályait, sőt, még banki ügyletekbe is keveredett a téma kapcsán.

A videót itt tekintheti meg!
Warren Buffet
A szabályozási rendszer kiskapu lehetővé tették, hogy az elmúlt 27 évben vegyi anyagok közel kétharmadát bevezethessék a piacra és mindezt titokban is tarthassák.
A Környezetvédelmi Munkacsoport egyik új jelentése szerint kiderül, hogy az 1976-os mérgező anyagokra vonatkozó cikk embargó, olyan „üzleti titok”, melyhez az embereknek nincs hozzáférésük, és mindössze a létező anyagok egynegyedéről szerezhet tudomást.
A csoport elemzése szerint a titoktartás közvetlen veszélyt jelent az emberi egészségre, az információzárolás olyan termékekre is vonatkozik, melyek kifejezetten gyermekek számára készültek.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.